Indskudskapital

Indskudskapital (kapitalkrav) er kapital, der indskydes i et pengeinstitut, således at den hæfter over for dennes øvrige kreditorer, men går forud for aktiekapitalen. Indskudskapitalen er således den kapital som er investeret i en virksomhed eller en fond. 

Indskudskapital i selskaber

Eksempelvis er selskaberne selvstændige juridiske enheder, og ejerne hæfter ikke personligt for selskabets forpligtelser, men begrænset til indskudskapitalen. Et selskab kræver indskud fra ejerne henholdsvis 40.000 kr for anpartsselskaber og 400.000 kr. for aktieselskaber. Aktieselskabets indskudskapital blev i 2018 nedsat for 500.000 kr. til 400.000 kr. I den forbindelse skal du være opmærksom på bogføringsreglerne. Selskaberne er juridiske enheder, og som ejer(e) hæfter man ikke personligt for selskabets forpligtelser, men med indskudskapitalen.

Man ikke blot skyde penge ind i virksomheden eller låne virksomheden penge. Hvis det indskudte kapital ikke er det første, kaldes det typisk ‘kapitalforhøjelse’. 

Formålet med indskudskapitalen

Kapitalkravet eller indskudskapitalen er det beløb, du som minimum skal kunne indskyde for at starte et selskab. For anpartsselskaber er kapitalkravet på 40.000 kr og for aktieselskaber er kapitalkravet på 400.000 kr. som beskrevet ovenstående.

Startkapitalen er det beløb, du vælger at indskyde, når du starter et selskab og skal derfor som minimum overstige kapitalkravet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er indskudskapital?

Indskudskapitalen er den kapital som er investeret i en virksomhed eller en fond. Ofte er det aktie- og anpartsselskaber.

Hvad er indskudskapitalen for aktieselskaber og anpartsselskaber?

Et selskab kræver indskud fra ejerne henholdsvis 40.000 kr for anpartsselskaber og 400.000 kr. for aktieselskaber.

Hvordan betales indskudskapitalen?

Selskabskapitalen skal indbetales i kontanter eller ved indskud af andre værdier end kontanter. 

icon-privat

Ønsker du rådgivning?

Hos Lexly kan du nemt oprette en sag og modtage gratis og uforpligtende tilbud på din juridiske udfordring.

Start her
Lexly platform

Én samlet platform

Vores digitale platform sikrer simpel og effektiv sagsbehandling og kommunikation. Du har kontrol over opgavens udformning, og er altid opdateret på fremskridt.

Prisen er gennemskuelig

Faste og transparente priser

Undgå ubehagelig overraskelser og få en fast pris inden opgaven accepteres. Hele vores effektive tilgang til arbejdet betyder at vi kan tilbyde yderst fordelagtige priser.

Fuldt forsikret

Sikker sagsbehandling

Vi sørger for at din sagsbehandling foregår sikkert og krypteret. Det er kun vores betroede juridiske rådgivere der har adgang til de oplysninger du deler.

Lad os hjælpe dig videre...
opret din sag gratis